DDos Nedir? DDoS Saldırısı Nasıl Yapılır?

İnternet ortamında meydana gelen açıklardan biri de güvenlik açıklarıdır. Ve bazen güvenlik açısından sağlam tedbirler alınmış olsa da bazı saldırılar meydana gelebilmekte ve internete erişim sınırlandırılarak engellenmektedir.

Bu gibi saldırı durumlarında kullanıcılar sisteme veya sitelere giriş yapamazlar. İştebu tür saldırılardan en çok bilineni de DDoS saldırısıdır. Peki, DDoS nedir? DDoS saldırısı nasıl yapılır? Quicklyserv olarak bu sorulara açıklık getirdik. DDoS ile ilgili aklınıza takılan bu sorulara kolaylıkla yanıt bulacaksınız.

DDoS Ne Demek?

Türkçe olarak anlamı dağıtık hizmet engelleme olan DDoS (Distributed Denial of Service), bir sistemin belli kapasite sınırlarının üstünde verilere maruz tutma yolu ile düzenlenen saldırılar sonucunda kullanıcıların sistemlere ya da sitelere girişlerinin engellenmesidir.

DDoS sadece tek bir kaynak üzerinden hedefe saldırı yapılmasıyla ortaya çıkan saldırı türüdür. Zaman içerisinde de birden çok sayıda kaynaktan bir hedefe doğru yapılarak şiddeti artmıştır. Bunların yanı sıra DDoS saldırı türlerinden bazılarını sıralamak mümkündür.

DDoS Saldırıları Neler?

DDoS saldırıları genelde kolaylıkla yapılan saldırılardır. Ancak kullanılma amaç ve stratejisine göre daha karmaşık da olabilir. Mesela DDoS saldırılarını en karmaşıktan en basite doğru sıraladığımız bazı örnekler mevcuttur. 
 
  • Uygulamaya özel olan saldırılar; tekrar eden GET, READ vb. 
  • Parçalanma; oturumlar özgü olanlar
  • Yansıtıcı saldırılar; servis odaklı olanlar (DNS, SNMP vb.
  • Ağ düzeyindeki saldırılar, en basit olan saldırılardır. TCP, ICMP, UDP vb.

DDoS Saldırılarını Engellemek Mümkün Müdür?

DDoS atmak anlamına gelen DDoS saldırısı, günümüzde oldukça basit bir şekilde yapılabilir haldedir. Ve özellikle de DDoS’un ne demek olduğunu bilmeyen kullanıcılar internetten indirilecek kolay programlar üzerinden yalnızca tek bir IP adresi ya da alan adını girerek bir sistemi hedef alabilmektedir.

Bu yüzden DDoS saldırıları ilk olarak kurumlar için büyük bir tehdittir. Siber savaşlarda dahi etkin olarak kullanılan bu tür saldırılara maruz kalan çoğu kurum, ciddi bir şekilde hem maddi zarara hem de manevi kayıplara uğrayabilmektedir.

Bu tür saldırılar için en önemli koruma önlemlerinden biri ise işletmeler için network altyapısının iyi tasarlanmış olması gerektiğidir. Bununla beraber bazı uygulamalarla da DDoS saldırılarından korunmak mümkün olabilmektedir.

Sizler de bu tür önemleri alarak bugünden sonra DDoS saldırılarına karşı etki alanı dışında kalabilirsiniz. Bunlara benzer daha birçok teknolojik bilgilere ulaşmak üzere bizi takipte kalabilirsiniz.

Üye Girişi
× Destek Talebi