QUICKLYSERV BLOG
-
Bilgi Güvenliği ve Kriptografi Nedir?
Kripto diğer bir adıyla kriptografi, bilgi güvenliğini inceleyene ve anlaşılanları anlaşılmaz hale getiren bir çalışma alanıdır. Başka bir tanımla ise belli matematiksel yöntemleri içeren şifreleme ve şifre çözme bilimi demektir.
Ayrıca kriptografi, bir bilgiye istenmeyen kişilerin erişmesini önlemek amacıyla okunmayacak hale dönüştürülmesi yani şifrelenmesinde kullanılmakta olan matematiksel teknik olarak da bilinmektedir.
Devamı için tıklayınız.
-
Keystone Jack Nedir?
Keystone jack (modül), veri haberleşmesini sağlamakla görevli olan zayıf akım bağlantı parçasıdır. Yaygın bir kullanım alanına sahip olmakla beraber birçok yerel ağ (LAN) kurumlarında da görülmektedir. Ve keystone jack yani modüller dişi konnektörlerdir. Bu konnektörün karşılığında ise erkek uç bulunan bir kablo bağlanır. Bu şekilde de veri iletimi sağlanmış olur.
Devamı için tıklayınız.
-
Kayıt Defteri Nedir?
Kayıt defteri ya da Registry olarak bilinen işlem, veri tabanıyla ilgilidir. Registry, Windows’un kullandığı tüm bilgilerin saklandığı bir veri tabanıdır. Bu dosya REGistry EDITor (kayıt düzenleyici) sözcüklerinin kısaltılmış halidir.
Devamı için tıklayınız.
-
Hibrit VPN Ne Demek?
VPN ile ilgili daha önceki yazılarımızda faydalarından ve tüm detaylarından bahsetmiştik. Bugün ise yine en çok merak edilen konulardan biri olan hibrit VPN konusuna değindik. Böylece hibrit VPN ile ilgili aklınıza takılan sorulara yanıt bulabilirsiniz.
Devamı için tıklayınız.
-
Dosya Yönetim Sistemi
İşletim sisteminin dosyaları organize etme ve yönetme için ne kullandığını gösteren ifadedir. Dosya verilerin toplandığı birimlerdir. Sanal olarak bilgisayar bütün verilerini dosya olarak saklar. Birçok dosya tipi vardır. Program dosyaları, veri dosyaları, text dosyaları gibi…
Dosya sistemi adı verile bir yol işletim sistemi dosyaların içindeki bilgileri organize eder. Genelde işletim sistemleri hiyerarşik dosya yönetim sistemini kullanır. Bu sistem ağaç yapısı adı verilen klasörler içinde dosyaları organize eder. Bu klasör sisteminin başlangıç noktası kök dizindir.
Devamı için tıklayınız.
-
Dosya İşlemleri Nasıl Yapılır?
Bilgisayarınızda kolaylıkla dosya işlemleri yapabilmeniz için sadece beş önemli adım yeterli olacaktır. Bu adımları ise detaylarıyla birlikte sizler için ele aldık.
Bu adımlar sayesinde kelime işlemci programlarında uygulanan temel dosyalama işlemlerini yani belge açma, kapatma ve kaydetme işlemlerini yapabileceksiniz.
Devamı için tıklayınız.
-
DDOS Nedir?
Türkçe olarak anlamı dağıtık hizmet engelleme olan DDoS (Distributed Denial of Service), bir sistemin belli kapasite sınırlarının üstünde verilere maruz tutma yolu ile düzenlenen saldırılar sonucunda kullanıcıların sistemlere ya da sitelere girişlerinin engellenmesidir.
Devamı için tıklayınız.
-
Dark Web Nedir?
Dark web, internetin çalışmam performansı ve mantığı dışında kalan ve internetin sanılandan daha çok farklı bir boyutu olduğunu gösteren bir yapı anlamına gelmektedir. Ve Dark web normal internetten biraz daha farklı bir çalışma yapısına sahiptir.
Devamı için tıklayınız.
-
CGNAT Nedir?
Günümüzde yaygın bir kullanım alanına sahip olan bu kavramın tam olarak ne anlama geldiğine hep birlikte bakalım. İşte tüm detaylar… Cgnat, basit olarak ifade edecek olursak IP adresi üzerinden yüzbinlerce kişinin internete erişebilmesini sağlayan bir ağ yapılandırmasıdır.
Devamı için tıklayınız.
-
Bulut Teknoloji ve Güvenliği
Gelişen teknolojinin bizlere sunduğu en büyük fırsatlardan biri de bilgisayar ortamında verilerimizi kontrol altında tutmamızdır. Zira günümüzde birçok işi de artık bilgisayar ortamında gerçekleştiriyoruz.
Devamı için tıklayınız.
-
BIOS Nedir?
BIOS terimi: “Basic Input / Output System” yani (Temel Giriş/ Çıkış Sistemi) kelimelerinin baş harflerinin birleşimiyle meydana gelmiştir. BIOS, bilgisayar ilk açıldığı andan itibaren çalışmaya başlayan küçük bir yazılım türüdür.
Devamı için tıklayınız.
-
Bellek ve Sağlık
Vaktimizi en çok teknoloji ile iç içeyken harcıyoruz. Özellikle de telefon ve bilgisayar başında geçirdiğimiz süre neredeyse günümüzün yarısından fazlasını alıyor diyebilir.
Peki, bilgisayar kullanırken oturma düzenine dikkat ediyor muyuz? Aslında pek çoğumuzun dikkat etmediği ama sağlık açısından oldukça önemli olan hususlar var. Tek bir yanlış oturuş pozisyonu dahi sağlığımıza olumsuz etkilerde bulunabiliyor.
Devamı için tıklayınız.
-
Bellek Yönetimi Nedir?
Bellek yönetimi; bilgisayarın ana belleğini yönetmekle ilgili yapılan işlemlerin tümüne verilen addır. Gerektiğinde bellek tahsis etmek, kullanımı bittiğinde belleği serbest bırakmak, sanal bellek yönetimi yapmak ve kullanılmayan bellek bölgelerini yönetmek gibi konuları içermektedir.
Devamı için tıklayınız.
-
Bir Anti-Virüs Yazılını Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Verilerin güvenliği ve bilgisayarların korunması için bilgisayarların virüsten korunması oldukça önemlidir. Bunun için de güvenli bir anti-virüs programı kullanılmalıdır.
Ancak doğru bir anti-virüs sahibi olmak için anti-virüsü alırken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Bu noktada ise dikkat etmeniz gerekenleri sizlerle paylaştık. Bu içeriğimizden sonra aklınıza takılan sorulara yanıt bulabilirsiniz. Ve böylece güvenli bir anti-virüs sahibi olabilirsiniz.
Devamı için tıklayınız.
-
Anakart Nedir? Nasıl Çalışır?
Ana kart, bir bilgisayarın tüm parçalarını üzerinde barındıran ve bu parçaların iletişimini sağlayan elektronik devrelerdir. Fiberglastan (sert bir plastik türevi) yapılmış, üzerinde bakır yolların bulunduğu; genellikle koyu yeşil bir levhadır.
Devamı için tıklayınız.
-
5G Teknolojisi Nedir?
Her geçen gün gelişmeye devam eden teknolojiyle birlikte günlük yaşamımızın bir parçası olan akıllı telefonlar, yeni özellikleriyle karşımıza çıkıyor. Birden çok pratik hizmet sınan ve değişimlere de hızla uyum sağlayan cihazlar sayesinde de 5G benzeri teknolojileri çevremizde kullanan kişi sayısı fazla.
Devamı için tıklayınız.
-
TCP/IP Nedir?
İnternete erişim sağlamak için arka planda yer alan birçok husus vardır. Bu hususlardan en önemlisi de TCP/IP denilen protokollerdir. Bu protokoller ile veri iletimi sağlanmaktadır ve internete erişim esnasında hız ve güvenlik problemi yaşanmamaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
Giriş/Çıkış (I/O) Birimi ve Yapısı Nedir?
Bilgisayarlarda bulunan I/O birimi yardımı ile işlemci, çevre birimleriyle iletişim kurar. Çevre birimi klavye, monitör, seri veya paralel port olabilmektedir. Bunlara ek olarak hard disk CDROM veya DVDRAM vs. olabilir.
Devamı için tıklayınız.
-
Dijital Kameralar Nedir?
Günümüzde önemli bir yer tutan dijital sistemler, en çok da dijital kameraları ön plana çıkarıyor. Hemen hemen tüm yaşam alanlarında kullanımı yaygın olan dijital kameralar da yapısıyla ve çeşitleriyle adından söz ettiriyor. Peki, dijital kamera tam olarak nedir?
Devamı için tıklayınız.
-
TCP/IP Katmanları Nedir?
Geçmişten günümüze taşınan ve aslında hiç eskimeyen kavramlardan biri TCP ve IP katmanları olmaktadır. Ve oldukça da önemli bir yere sahip olan protokollerdir. Bu nedenle öncesinde TCP/IP nedir sorusuna yanıt verdik. Ve sonrasında ise bu önemli katmanların neler olduğuna değindik. İşte detaylar…
Devamı için tıklayınız.
-
SSD Hosting ile HDD Hosting Farkı Nedir?
Teknolojinin gelişmesiyle beraber teknolojiye olan ihtiyaç gittikçe artmaktadır. Ve geçmişten günümüze taşınan büyük cihazların yerini de daha küçük ve ergonomik cihazlar almaya başlamıştır. Özellikle de depolama teknolojisi söz konusu olduğunda bu durum daha ciddi farkların meydan gelmesine neden olmuştur.
Devamı için tıklayınız.
-
Sistem Odanız Dijital Salgına Ne Kadar Hazırlıklı?
Son yıllarda iş ve gündelik hayatımızdaki mücadeleye bir yenisi de pandemi salgını olarak girerken, yaşamın her alanında yeni kavramlar ortaya çıkardı. Bunlardan en önemlisiyse dijital dönüşüm.
Tüm sektörler hızlı bir dijital dönüşüm sürecine girerken, şirketler de çalışma düzenlerini dijital ortama taşımaya, çalışanlarını uzaktan çalışmaya geçiş yaptırmaya ve bu yolla sistemlerine erişim imkanı sağlamaya başladılar.
Yazar: Mücahit OMAK
Devamı için tıklayınız.
-
Veri Merkezi Taşınmasında Dikkat Edilmesi Gereken Adımlar
Veri merkezi(Data Center) ya da sistem odasını taşıma kararı alındıktan sonra planlanması gereken ilk adım, veri merkezi altyapı kurulumlarına hâkim olmaktır. Ve bununla birlikte veri merkezi taşıması yapmış olan veya yapmayı bilen bir firmadan danışmanlık alınarak ilerlenmelidir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, veri merkezi taşınmasının bir eşya veya malzeme taşınması ile asla karşılaştırılmaması gerektiğidir. Peki, veri merkezi taşımasında dikkat edilmesi gereken adımlar neler?
Yazar: Şener ARAZ
Devamı için tıklayınız.
-
Nesnelerin İnterneti (IoT) Nedir?
Nesnelerin interneti (IoT), internet üzerinden cihazlar ve sistemler arası bağlantı kurmak ve veri alışverişi yapmak amacıyla yazılımlar, sensörler ve diğer teknolojilerin kullanıldığı, fiziksel nesnelerin ağı olarak tanımlanır. IoT cihazları yalnızca bilgisayar, tablet, telefon gibi cihazlar değildir, üzerinde bir ağ aracılığıyla bilgi paylaşımına imkan veren çip veya çipler bulunan tüm cihazlar IoT cihazıdır.
Yazar: Soner KOTAN
Devamı için tıklayınız.
-
Sistem Odası Kabinetlerinde Enerji Yedekliliği Nasıl Yapılır?
Türkiye’de genelde sistem odaları tasarlanırken maalesef enerji yedekliliği yapılmamış olabiliyor. Eğer sizin de sisteminiz tek bir UPS den besleniyorsa sistem odanızın enerji yedekliliği maalesef bulunmamaktadır. Hali hazırda bulunan bir sistem odanız için sizde kabinetlerin enerji yedekliliğini yapmak istiyorsanız bilmeniz gereken belli başlı tasarımlar vardır.
Yazar: Mücahit OMAK
Devamı için tıklayınız.
-
Ağ Tasarımı Nasıl Yapılır?
Teknolojinin hızı her geçen gün artmaya devam ediyor. Özellikle de bilgi teknolojilerindeki gelişme ile birlikte ağ tasarımları da ön plana çıkmaktadır. Peki, ağ tasarımı nedir? Ağ tasarımı nasıl yapılıyor? Günümüzde önemi olan bu soruların yanıtı detaylarıyla birlikte aşağıda yer almaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
Alan Adı Nedir? Ne İşe Yarar?
Alan adı, günümüzde çoğu kişi tarafından içeriği tam olarak bilinmeyen bir kavramdır. Ancak oldukça önemli bir kavramdır. Ve teknolojimizde yeri büyüktür. Hatta karşımıza her an çıkmaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
DHCP Sunucusu Nedir? Ne İşe Yarar?
Günlük yaşantımızda önemli bir yere sahip olan ve yine de pek çok kişi tarafından bilinmeyen kavramlardan biri de DHCP sunucusudur. Bu kavramın tam olarak ne anlama geldiğini ayrıntıları ile ele aldık.
Devamı için tıklayınız.
-
Gerçek Zamanlı Konum Takibi Nedir?
Günümüzde giderek kullanımı artan ve yaygınlaşan teknolojik gelişmelerden biri de gerçek zamanlı konum takibi olmaktadır. Bu sistem sayesinde konumu çok daha kısa sürede bulmak ve istenilen yere ulaşmak oldukça mümkündür. Günümüzde giderek kullanımı artan ve yaygınlaşan teknolojik gelişmelerden biri de gerçek zamanlı konum takibi olmaktadır. Bu sistem sayesinde konumu çok daha kısa sürede bulmak ve istenilen yere ulaşmak oldukça mümkündür.
Devamı için tıklayınız.
-
Kablo Reglajı Nedir? Nasıl Yapılır?
Elektriksel anlamda oldukça önemli bir yere sahip olan kablo reglajı belki de birçok kişi tarafından tam olarak bilinmiyor. Bunun sebebi bazen teknolojiyi yakından takip etmemek olabiliyor. Bazen de kullanılmadığında anlamak mümkün olmayabiliyor.
Devamı için tıklayınız.
-
Koaksiyel Kablo Nedir?
Koaksiyel kablolar yine günümüzde sıklıkla kullanılan ve elektrik-elektronik anlamında büyük bir öneme sahip olan kablolama türüdür. Bu kablonun ne anlama geldiği ve nerelerde kullanıldığı ile ilgili ayrıntılı bilgileri bu içeriğimizde ele aldık.
Devamı için tıklayınız.
-
Paket Kaybı Nedir? Nasıl Önlenir?
Packet Loss olarak bilinen paket kaybı, günümüzdeki ağ koşulları açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle de bugün paket kaybının ne demek olduğu ve bu olası durumların nasıl ortadan kaldırıldığını ele aldık.
Devamı için tıklayınız.
-
Pacth Cord ve Patch Panel Nedir?
Günümüzde çoğu kişi tarafından bilinmeyen kavramlardan bir tanesi de yaygın kullanım alanına sahip olan patch cord ve patch paneldir. Bu kavramlar birbiri ile iç içedir. Bu nedenle her ikisine de ayrıca açıklık getirdik. Yani bu içeriğimizde bu konulara ayrıntılı bir şekilde yer verdik.
Devamı için tıklayınız.
-
PoE Test Cihazı Nedir?
PoE test cihazı, en sıklıkla kullanılan ve teknolojinin ilerleyişle birlikte kullanımı daha da yaygın hale gelen bir üründür. Bu ürünün tam olarak ne işe yaradığını ayrıntıları ile ele aldık Ancak öncesinde PoE nedir ve ne işe yarar sorularına yanıt verelim istedik.
Devamı için tıklayınız.
-
Radyolink İnternet Nedir?
Günümüzde sıklıkla duyduğumuz kavramlardan biri radyolink teknolojisi olmaktadır. Ve bakıldığında aslında teknoloji adına önemli bir yere sahip olan bir terimdir. Peki, radyolink ne demektir?
Devamı için tıklayınız.
-
Sinyal Güçlendirici Nedir?
Sinyal güçlendirici bir diğer adıyla Wi-Fi genişletici olarak adlandırılır. Bugün yine sıklıkla duyduğumuz terimlerden biri de sinyal güçlendirici olmaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
URL Nedir?
Günlük hayatta en fazla karşılaştığımız kavramlardan bir tanesidir URL. Bu yüzden de çoğu kişi tarafından bilinir. Ancak elbette ki tam anlamıyla ne işe yaradığı hakkında bilinmeyenler de vardır. İşte bu yüzden de içeriğimizde URL kavramının ne demek olduğuna yer verdik.
Devamı için tıklayınız.
-
Metropol Alan Ağı Nedir?
İnternet dünyasının en önemli parçalarından biri de metropol alan ağıdır. Bir metropol alan ağı yani kısaltılması ile MAN, coğrafi konumunun yakınındaki farklı LAN’ları yüksek hız ile birbirine bağlamaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
Modemi, Router ve Access Point Olarak Kullanmak
Günümüzde sıklıkla tercih edilen teknolojik yöntemlerden biri modemleri, router ve Access point olarak kullanmaktır. Özellikle de evlerde veya iş yerlerinde elinizde mevcut olan fazla modemleri bu yöntem ile entegre edebilirsiniz.
Devamı için tıklayınız.
-
Ağ Penetrasyon Testi Nedir?
İnternet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte bazı güvenlik problemlerinin artması söz konusu olmuştur. İnternete bağlı olan kişisel veya iş sistemleri ağında oluşabilecek her türlü siber saldırı yaşanmaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
Ethernet Kablosu Nedir? Nasıl Çalışır?
Günümüzün en popüler kullanım alanına sahip olan ağ kablolama türlerinden biri Ethernet kablosu ile yapılan bağlantılardır. İş, ev, ofis veya birçok kurumda Ethernet kablolarına denk gelmeniz mümkündür.
Devamı için tıklayınız.
-
Ethernet Kartı Nedir?
Geçmişte bilgisayar kullanıcılarının bazı standart donanımları sonradan eklemesi gerekirdi. Ancak günümüzde bu standartları kolaylaştıran ve hızlandıran sistemler geliştirildi. Birden çok donanım artık cihaz üzerinde yer alıyor. Bunlardan biri de önemli bir yere sahip olan Ethernet kartı olmuştur.
Devamı için tıklayınız.
-
Fiber Optik Switch ve Bakır Switch Nedir? Farkları Nelerdir?
Teknolojinin her geçen gün gelişmeye devam etmesi ile birlikte ortaya yeni kavramlar çıkmaya devam ediyor. Özellikle de internet dünyası ve teknoloji için önemli bir yere sahip olan cihazlar ön planda tutuluyor. Mesela yaygın bir kullanım alanı olan fiber optik Switch ve bakır Switch bu duruma örnektir.
Devamı için tıklayınız.
-
Fluke Network Test Nedir?
Teknoloji ilerledikçe birden çok teknolojik kavramla karşı karşıya kalıyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu şekilde kavramların artacağı görülmektedir. Bu da teknolojinin hız kaybetmeden sürekli gelişmeye devam edeceğini ortaya koyuyor.
Devamı için tıklayınız.
-
IP Adresindeki 192 Ne Anlama Geliyor?
İnternet kullanımın yaygın olmasıyla birlikte gündemden düşmeyen birçok kavram vardır. Bu kavramlardan biri de çoğu kişi tarafından bilinen IP adresleridir. Özellikle de internete bağlanan cihazların tamamında bulunması gereken bir adrestir. Kısacası cihazların internete bağlanabilmesi için bir IP adresine, numarasına sahip olması gerekmektedir.
Devamı için tıklayınız.
-
Ping Nedir?
Packet Internet-Network Groper olarak kısaltılmış olan Ping, Online dünyası için oldukça önemli bir kavramdır. Türkçe olarak da şebekeler arası ya da internet paketi olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca ping kavramı, çoğu kişi tarafından bilinmese de aslında gündelik hayatta internet bağlantılarında sıklıkla karşılaşılan bir durumdur.
Devamı için tıklayınız.
-
Port Nedir? Nasıl Çalışır?
Teknolojinin kaçınılmaz ve en yaygın olan kavramlarından biri de “port” kavramıdır. Bilgisayar ve teknoloji terimlerinin arasında en çok bilinen kelimelerden biridir. Genel olarak fiziksel bağlantılarda kullanılan portlar, üzerinden bağlanmış herhangi bir makinaya data (veri) gönderebilmektedir.
Devamı için tıklayınız.
-
Veri Merkezi ve Tier Standartları
Veri merkezi ve tier standartları, veri merkezi seçimlerinizin doğru ve kaliteli olması açısından oldukça önemli bir aşamadır. Ayrıca web barındırma konusu da sunucu seçimi kadar önemli olmaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
Watchdog Timer Nedir?
Ortam izleme ve denetleme çözümlerinden biri olan Watchdog Timer, önemli bir sistem parçasıdır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan bu sistem tam olarak ne demek ve ne işe yarıyor? Tüm bu sorularınıza yanıt verdik. Özellikle de teknolojik alanda bilinmesi gereken önemli bir kavram olan watchdog timer hakkında detayları ele aldık.
Devamı için tıklayınız.
-
Wireless Güvenliği Nasıl Sağlanır?
Günlük yaşamınızın bir parçası olan ve her an her yerde kullandığımız bir teknoloji olan kablosuz modem ve router’lar hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Ancak bu kolaylığın yanı sıra bazı zorluklarla da karşılaşmamız mümkündür. Ve en bilinen zorluk ise wireless güvenliğidir.
Devamı için tıklayınız.
-
Yazılım Tabanlı WAN Nedir?
Yazılım tabanlı ağlar, en çok tercih edilen ve günümüzde yaygın olarak kullanılan bir merkezi yazılım türlerindendir. Özellikle de birçok kişi tarafından merak edilen ise “yazılım tabanlı WAN nedir?” sorusudur. Zira bu içeriğimizde de sizler için bu sorunun yanıtına yer verdik.
Devamı için tıklayınız.
-
Akıllı Şehirler İçin Dijital Çözümler
Günümüzde yaygınlaşan şehir hayatı ile birlikte yaşamsal faaliyetler de paralel olarak hızlanmaktadır. Yani şehirlerde hayatın akış hızı çok daha seri ilerlemekte ve haliyle kent sakinlerinin refahlarını sürdürülebilir bir biçimde sağlayabilme ihtiyacı önem taşımaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
Endüstri 4.0 Nedir?
Yakın bir geçmişe sahip olan endüstri 4.0, ilk kez 2011 yılında Almanya’da düzenlenen teknoloji fuarında konu olmuştur. Tüm dünyanın gündemin de yer alan ve günümüzün konusu olmayı başaran endüstri 4.0, yapılan bazı kaynak araştırmalarına göre 4. Sanayi devrimi olarak tanımlanmıştır. Yani aslında endüstri 4.0 bir Alman projesidir.
Devamı için tıklayınız.
-
IP Interkom Sistemi Nedir?
Günümüzde iş yeri ve apartmanlarda kullanım alanı yaygın olan diafon sistemleri, sesli iletişim altyapılarının daha ayrıntılı ve teknolojik versiyonları olan interkom sistemlerdir. Dahili bir iletişim kanalı da denebilir. IP interkom; diafon sistemleriyle aynı işlevlere sahiptir ancak buna ek olarak daha fonksiyonel bir teknolojidir.
Devamı için tıklayınız.
-
Wi-Fi 7 Nedir? Neler Sunacak?
Wi-fi 7, kablosuz ağ standardının bir sonraki büyük güncellemelerinden bir tanesidir. Mevcuttaki standartta wi-fi 6, önceki standartta yer alan wi-fi 5’e göre daha yüksek bir hız, verimlilik ve daha fazla veri kapasitesi olmak üzere çeşitli iyileştirmeler sunmuştur.
Devamı için tıklayınız.
-
Akıllı Ev Sistemleri
Mimarinin ve teknolojinin bütünleşmesi ile birlikte ortaya çıkan yeni tasarım modellerinden biri de akıllı ev sistemleri olmuştur. Özellikle de son zamanlarda karşılaşılması mümkün olan onlarca ev ilanı ve diğer tüm ilanlar da akıllı evleri ve sistemlerini görebilmekteyiz. Zira çoğu kişi tarafından asıl merak konusu olan şey de “akıllı ev sistemleri nasıl yapılır?” sorusudur. Peki, akıllı ev sistemleri nedir ve nasıl yapılır?
Devamı için tıklayınız.
-
Cat8 Kablo Nedir? Ne işe Yarar?
Günümüz teknolojisinde de hız vazgeçilmez bir özelliktir. Hızın güvenli bir şekilde kesintisiz olarak hedefe ulaştırılmasını sağlayan çalışmalar ön plandadır. Bu çalışmalardan biri de Cat8 kablolama yöntemidir.
Devamı için tıklayınız.
-
Wi-Fi 6 Nedir? Neler Sunar?
6.nesil olarak tanımlanan wi-fi 6 günümüzün yüksek bantlı hız teknoloji standartlarından bir tanesidir. Axe wi-fi ya da 802.11ax olarak da tanımlanan wi-fi 6, mevcut 802.11ac wi-fi standartlarını oluşturmaktadır. Özellikle de tüm dünya üzerinde artan cihaz sayısına yanıt olarak inşa edilmiştir.
Devamı için tıklayınız.
-
Yangın Sistemleri
Günümüzde hayati bir önem taşıyan yangın sistemleri, doğru ve oldukça da güvenilir, hassas bir şekilde kullanım gerektirmektedir. Çünkü yangın santralleri sistemlerinden bulunan en küçük bir hata dahi büyük kayıplara neden olabilir. Bu yüzden bu sistemlerin yangından korunma standartlarına ve yönetmeliklerine uygun olarak tasarlanması önemlidir.
Devamı için tıklayınız.
-
Zayıf Akım Sistemi Nedir?
Enerji akımının gerekliliği ve önemi günden güne artmakla birlikte elektrik ihtiyacı da paralel olarak değişiklik göstermektedir. Özellikle de zayıf akım sistemleri, elektrik akımı ve düşük elektrik gerilimi için oldukça önemli bir detaydır. Öncelikle zayıf akımın ne olduğunu ve sonrasında ise zayıf akım sistemlerinin ne anlama geldiğini bilmeniz gerekir.
Devamı için tıklayınız.
-
Kuvvetli Akım Sistemi Nedir?
Günümüzde pek çok kurulmuş sistemlerin temelinde kuvvetli akım sistemleri yer alır. Zira kuvvetli akım sistemleri oldukça önemli ve verimli faaliyet gösteren, çalışan bir sistemdir. Bu nedenle sistemler için sağlam ve güvenilir bir akım çatısı oluşturulması gerekmektedir.
Devamı için tıklayınız.
-
Turnike Sistemleri Nedir?
Güvenlik sistemlerinden biri olan ve günümüzden en yaygın kullanım alanına sahip olan sistemlerin başında elbette ki turnike sistemleri gelmektedir. Özellikle de geçiş trafiğinin kontrolünü sağlayan ve oldukça başarılı olan bu sistem çoğu işletme tarafından kullanılmaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
Yapısal Kablolama 568A 568B Standartları
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte güncellenen ve değişen pek çok yapılardan bir tanesi de yapısal kablolama olmuştur. Bu kablolama türü ihtiyaçların ortaya çıkmasıyla birlikte yeni düzenlemeleri de gerektirmiştir.
Devamı için tıklayınız.
-
MAC Adresi
Teknolojinin sıklıkla sunduğu imkânların yanında en çok da internet kullanımı yaygındır. İnternete bağlanmayı sağlayan ve internet kullanımı sunan her türlü elektronik cihazların birden çok kimliği de ortaya çıkmaktadır. Yani her bir cihaz farklı bir kimliğe sahiptir. Bu kimlikler ise MAC adresi ve IP adresidir.
Devamı için tıklayınız.
-
Termal Kamera Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Termal kamera aktif bir kullanım alanına sahip olan cihazlardan bir tanesidir. Özellikle de güvenlik amacıyla kullanılmaya başlayan ve daha sonra geniş bir alana yayılan termal kamera, teknolojinin gelişmesiyle birlikte uzun bir yol kat etmiştir.
Devamı için tıklayınız.
-
Türkiye’nin Fiber Altyapısı
Günümüzde yaygın olarak kullanılan fiber kablolama ve altyapısı ile ilgili son yıllarda ülke genelinde bazı problemler yaşanmaya başlandı. Özellikle de ülkemizde internet altyapısı hakkında çoğu kullanıcı ve bazı internet sağlayıcıları şikâyette bulunmaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
UTP-FTP-STP Nedir?
Yapısal kablolamanın özelliklerinden biri olan UTP-STP-FTP kablolama arasında birden çok fark vardır. Kablonun bakır kısmında UTP-STP-FTP ürünlerine ait olan teknikler ortaya çıkar. Bu ayrımlar data kablosu, data prizi, patch panel gibi ürünlerde mutlaka yer almaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
VPN Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?
VPN, açılımı Virtual Private Network demektir. Türkçe olarak da Sanal Özel Ağ anlamına gelmektedir. Temel anlamı ile internette gerçek IP adresini gizleyen ve farklı bir IP üzerinden bağlanmanıza olanak tanıyan bir ağ hizmetidir.
Devamı için tıklayınız.
-
Büyük Veri Nedir?
Teknolojinin, hayatımızın merkezinde yer almasıyla birlikte sosyal medya ve daha pek çok iletişim aracı vazgeçilmez bir hâl almaya devam ediyor. Dünyada milyonlarca insan; toplumsal, kültürel ve bireysel olarak ipuçları taşıyan verileri kapsayan paylaşımlar ile veri kullanımını artırmaktadır. Yani internetin geniş bir yelpazeye sahip olduğu düşünüldüğünde bu yelpazeye, havuza geçen verilerin hiçbiri kaybolmamaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
Ağ Geçidi Nedir?
Ağ geçidi diğer bir adıyla Gateway, günümüzde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle de farklı protokoller ve mimariler aracılığıyla ağları birbirine bağlamak amacıyla kullanılmaktadır. İşlevsel olarak oldukça güçlü ve kullanışlı bir teknolojidir.
Devamı için tıklayınız.
-
Giyilebilir Teknoloji Nedir? Ürünleri Nelerdir?
Giyilebilir teknoloji, günümüz teknoloji endüstrisinin en hızlı gelişme gösteren sektörlerinden bir tanesidir. Temel fitness takip cihazlarından spor ve akıllı saatlere, sanal ve artırılmış gerçeklik kulaklıklarına kadar her yerde kullanılabilen son derece gelişmiş cihazlardır.
Devamı için tıklayınız.
-
IPv4 Nedir?
Teknolojinin sunduğu imkânlardan yararlanmak için ihtiyacımız olan bazı farklı kimlikler bulunmaktadır. Bu kimlikler, internete erişim sağlayacak cihazların tanımlanmasını sağlamak ve Global olarak internet bağlantısı kurmak amacıyla kullanılırlar ve oldukça da önemlidir.
Devamı için tıklayınız.
-
IP Adresi Nedir?
IP adresi, bir cihazın internet veya yerel ağ üzerinde tanımlanmış olan benzersiz bir adrestir. IP açılımı ise Internet Protokolü demektir. İnternet ya da yerel ağ üzerinden gönderilen bilgilerin, verilerin formatını belirmek amacıyla kullanılan bir dizi kuralıdır.
Devamı için tıklayınız.
-
Kartlı Geçiş Sistemleri Nedir?
Günümüzün en yaygın olan sistemlerinden bir tanesi de kullanım oranı oldukça fazla olan kartlı geçiş sistemleridir. Özellikle de iç ve dış mekânların güvenliklerinin sağlanması amacıyla çok sayıda teknolojik çözüm geliştirilmiştir. Bunların başında da kartlı geçiş sistemi gelmektedir.
Devamı için tıklayınız.
-
İSG Kurallarına Göre Fabrikalarda Yapılması Gereken Bakımlar Nelerdir?
İSG, çalışanlar başta olmak üzere şirket işletenler ve diğer tüm şahısları iş kazasından korumak ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak amacıyla alınması gereken önlemlerdir. Sanayileşmenin hızlanmasıyla ve teknolojinin gelişmesiyle beraber iş yerlerinde çalışan kişilerin güvenliği ile ilgili alınması gereken tedbirler artmış ve artmaya da devam etmektedir.
Devamı için tıklayınız.
-
Akü Nedir? Akü Ne İşe Yarar?
Günümüzde en büyük ihtiyaç kanallarından biri de elektrik enerjisidir. Her geçen gün elektriğe olan ihtiyaç yaşanan gelişmeler ile paralellik göstermektedir. Bu konuda devreye giren ve elektrik enerjisi açısından oldukça önemli olan bir cihaz elbette ki vardır. Bu cihaz ise sıklıkla tercih edilen ve kalitesiyle, gücüyle bilinen akü cihazlarıdır. Peki, akü ne demektir.
Devamı için tıklayınız.
-
Jel Akü Nedir? Seçerken Nelere Dikkat Edilir?
Elektrik enerjisinin hayati bir önem taşıdığı her alanda aküler ve benzeri gibi cihazlar devreye girmektedir. Özellikle de akü, elektrik enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürür ve depolayarak ihtiyaç halinde kullanım olanağı sağlar. Jel akü ise bir akü türüdür. Akünün her türlü çeşidi elektrik enerjisi açısından oldukça önemlidir.
Devamı için tıklayınız.
-
Projeksiyon Nedir?
Bilgi teknolojisi çağında olmanın getirdiği yenilikler başta olmakla beraber teknolojik gelişmeler de yeni ürün ve güncel cihazları alma gerekliliğini doğurmaktadır. Özellikle de iş ve eğitim merkezlerinde öncelik haline gelen projeksiyon cihazları ön plana çıkmaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
Veri Merkezi Nedir?
Teknolojinin gelişmesiyle beraber her geçen gün ortaya çıkan kavramlar da şekillenmekte ve artmaktadır. Özellikle de geçmişten günümüze taşınan veri teknolojileri, veri merkezi kavramları hayatımızın merkezinde yer almaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
Video Konferans Nedir?
Teknolojik gelişmelerle birlikte önemi artan ve yine sıklıkla duyduğumuz kavramlardan biri video konferans olmuştur. Günlük yaşamda ve iş hayatında işlemleri kolaylaştıran ve pek çok sistemi karşımıza çıkaran gelişmeler, video konferansı da ön planda tutmuştur.
Devamı için tıklayınız.
-
Zebra Teknoloji ile Yenilikçi Veri Yakalama
Zebra önde gelen ve gün geçtikçe büyümeye devam eden markalardan bir tanesidir. Yenilikçi faaliyetler yürüten ve teknolojiye yön veren Zebra, veri yakalama ve kimlik tanımlama konusunda çözüm önerileri sunmaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
Marin Akü Nedir? Seçerken Nelere Dikkat Edilir
Akünün, insan yaşamı için önemli bir yere sahip olduğunu pek çoğumuz bilir. Ancak hangi akü çeşidinin hangi amaçla kullanıldığını ne yazık ki çoğu kişi bilmemektedir. Elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depolayan ve gerektiğinde elektrik enerjisine dönüştüren cihaza akü denir.
Devamı için tıklayınız.
-
Sistem Odası Döşemesi İçin Nelere Dikkat Edilmeli?
Bilgisayar sistemi yöneticilerinin bir çoğu bir sunucu odası kurmadan önce önceden plan yapmanın ne kadar önemli olduğunun farkında değildir. Önceden planlama yapmak size uzun vadede çok fazla zaman ve hayal kırıklığı kazandıracaktır. Bu noktada sistem odası kurulumunda dikkat edilmesi gereken bazı önemli detaylardan aşağıdaki gibi bahsedebiliriz.
Devamı için tıklayınız.
-
Sistem Garanti Belgesi Nedir?
Sistem garanti belgesi, satın alınan ürünlerle alakalı en önemli belgelerden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Kullanıcı kaynaklı olmayan ve sistemin çalışmasını sekteye uğratan durumların garanti kapsamında ele alınmasını sağlayan bu belge, günlük yaşamın vazgeçilmezlerinden bir tanesi olarak kabul edilmektedir.
Devamı için tıklayınız.
-
Rack Kabinet Nedir? Rack Kabinet Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Rack kabinet sunucu rafı olarak ifade edilebilmektedir. Siz de yeni raflara yatırım yapmayı düşünüyorsanız, veri merkezi raflarının çeşitleri arasındaki ayırt edici farkları anlamak önemlidir. Rack kabinet network ve telekomünikasyon hizmetleri sunan işletmeler tarafından yoğun bir şekilde talep görmektedir.
Devamı için tıklayınız.
-
Proje Yönetimi Nedir? Proje Yönetimi Neden Önemlidir?
Proje yönetimi hem B2B’de hem de B2C’de çokça kullanılan bir kelimedir. Birçok büyük şirket tam zamanlı proje yöneticileri istihdam ederken, küçük projelerde proje yönetimi genellikle yan tarafta yapılmalıdır. Şimdi haklı olarak proje yönetimini kullanmanız gerekip gerekmediğini ve bunun avantajlarının neler olduğunu merak ediyorsunuz. Gelin hep birlikte proje yönetimi ile ilgili detayları inceleyelim.
Devamı için tıklayınız.
-
KVKK Nedir? Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Nedir? KVKK Neden Önemlidir?
İnternet kullanıcılarının sıklıkla karşılaştıkları KVKK nedir? Bu kavramı öğrenmek aslında hemen her internet kullanıcısı için faydalıdır. Böylelikle internette bilinçsizce gezinmemiş ve haklarını bilerek hareket etmiş bireylerin ortaya çıkması mümkün olur. İşte KVKK ile alakalı en çok merak ettiğiniz detaylar!
Devamı için tıklayınız.
-
IoT (Internet of Things) Nedir? Ne İşe Yarar?
Nesnelerin İnterneti ya da IoT olarak bilinen kavram 1999 yılında Kevin Ashton tarafından ortaya atılmış bir kavramdır. Teknolojinin gelişmişliğini ifade etmek adına kullanılan bu kavram her nesnenin internete bağlanmasını ve diğer cihazlar ile iletişim kurmasını sağlama amacı taşır. Bluetooth ve Wi-Fi teknolojilerinin kullanılması ile internete erişim elde edilmesi olarak da değerlendirilen bir yaklaşıma işaret eder.
Devamı için tıklayınız.
-
Görüntü ve Ses Sistemleri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Görüntü ve ses sistemlerinin seçimi ortaya başarılı sonuçlar çıkması için büyük bir öneme sahiptir. Bu doğrultuda söz konusu sistemleri seçerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi sahibi olun.
Devamı için tıklayınız.
-
Data Sonlandırma Nedir? Yapılırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Data sonlandırma işlemleri, yapısal kablolama süreçleri ile alakalı en önemli aşamalardan bir tanesi olarak değerlendirilmektedir. Kabloların kullanım amacına uygun bir şekilde yapılandırılması olarak da düşünülebilecek olan data sonlandırma süreçleri genellikle telefon, data, ses ve güvenlik sistemleri ile alakalı olarak tercih edilmektedir.
Devamı için tıklayınız.
-
Teknik Servis Nedir? Nasıl Olmalıdır?
Teknik servis, çeşitli elektronik cihazlarda meydana gelen arızaların ortadan kaldırılması için hizmet veren servis alanları arasında yer almaktadır. Bu kapsamda teknik servisin elektronik cihazların tamir edilmesinde ve tekrar kullanılmasında büyük bir öneme sahip olduğunu ifade edebiliriz.
Devamı için tıklayınız.
-
Yapısal Kablolama Nedir? Yapısal Kablolama Neden Önemlidir?
Yapısal kablolama, teknolojik gelişmelerin bir sonucu olarak yaşamımıza giren cihazların işlevselliğini desteklemek adına tercih edilmektedir. Ev, iş yeri ve kurumsal binalarda bilgisayarlar ve diğer birimleri birbirine bağlamak adına tercih edilen bir çözümdür.
Devamı için tıklayınız.
-
Server Nedir? Ne İşe Yarar?
Teknolojide çalışan birinin etrafında bulunduysanız muhtemelen sunucu ya da server kelimesinin çok kullanıldığını duymuşsunuzdur. Her gün bilgisayarlarla uğraşmayan biri için anlaşılması zor bir kelime olabilir. Peki, sunucu nedir? Ne yapar? Gelin, server ile ilgili tüm detayları hep birlikte inceleyelim.
Devamı için tıklayınız.
-
Server Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Teknolojide çalışan birinin etrafında bulunduysanız muhtemelen sunucu ya da server kelimesinin çok kullanıldığını duymuşsunuzdur. Her gün bilgisayarlarla uğraşmayan biri için anlaşılması zor bir kelime olabilir. Peki, sunucu nedir? Ne yapar? Gelin, server ile ilgili tüm detayları hep birlikte inceleyelim.
Devamı için tıklayınız.
-
Router Nedir? Ne İşe Yarar?
Yönlendirici olarak da bilinen router, ISO / OSI katman modelinin 3. Katmanındaki ağları birbirine bağlayan ve veri paketlerini adreslerine göre ileten bir cihazdır. Yönlendirme kararları, statik spesifikasyonlara veya dinamik yönlendirme protokollerine göre verilir.
Devamı için tıklayınız.
-
Akıllı PDU Nedir? Sistem Odaları İçin Önemi Nedir?
Akıllı güç dağıtım birimi (PDU), gerçek zamanlı uzaktan güç ve ortam izlemeyi etkinleştirmek için ağ bağlantılı bir sunucu rafındaki BT cihazları için bir güç kaynağıdır. Akıllı PDU’lar daha iyi çalışma süresi, verimlilik için BT altyapı yönetimi geliştirilmiş etkinleştirin kapasite planlaması ve enerji tüketimi sağlamaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
Ortam İzleme Nedir? Sistem Odaları İçin Önemi Nedir?
Veri merkezleri, dünyanın çevrimiçi hizmetleri için kritik öneme sahiptir. Önemleri artsa da birçok işletme, kurum içi BT hizmetleri için hala küçük sunucu odalarına sahiptir. Sunucu odası ortamının izlenmesi, çalışma süresini sağlamak ve bakım maliyetlerini azaltmak için kritik öneme sahiptir.
Devamı için tıklayınız.
-
İşyerine Kamera Alırken Nelere Dikkat Edilir?
Günümüzde piyasada çok sayıda güvenlik kamerası bulunmaktadır. Bu nedenle, doğru ekipmanı seçmenize yardımcı olabilecek bazı hususlar vardır. Aksi takdirde işyeriniz için doğru bir güvenlik kamerası seçimi yapmakta zorlanabilirsiniz.
Devamı için tıklayınız.
-
ISO 27001 Standartları Nelerdir?
SO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standartları pek çok kişinin ilgisini çeken konular arasında yer almaktadır. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilgi, çok daha kolay bir şekilde ulaşılabilir hale gelmiştir.
Devamı için tıklayınız.
-
Elektronik Kapı Geçiş Sistemi Nedir? Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Tıpkı normal bir kilit ve anahtar mekanizması gibi elektronik kapı geçişleri de tesisinizin tüm girişlerini açar ve kapatır. Tek fark, bir kilide yerleştirilmiş fiziksel bir anahtarın olmamasıdır.
Devamı için tıklayınız.
-
Fiber Optik Kablo Nedir?
Fiber optik kablo, orta kısmında koruyucular bulunan ve katman halindeki camdan imal edilen kablodur. Elektriksel parazitlerin oluşmasında engelleyici rol oynayan ışığı ileten bu kablo çeşidi elektrik parazitlerinin fazla olduğu alanlar için idealdir.
Devamı için tıklayınız.
-
Fiber Optik Sonlandırma Nasıl Yapılır?
Fiber optik sonlandırma, fiber kabloların kullanıldığı alanlarda kablonun ucunu bir konektör ile sonlandırmak anlamına gelir. Kullanıma hazır hale getirmek olarak da ifade edilebilecek olan sonlandırmanın aslında her kabloda gerekli bir çözüm olduğundan söz etmek muhtemeldir.
Devamı için tıklayınız.
-
Seri Ethernet Çevirici Nedir? Ne İşe Yarar?
Seri Ethernet çevirici, farklı protokollerde hizmet sağlayan sinyallerin dönüştürülmesini sağlar. Küçük bir elektronik aygıt olarak da bilinen Ethernet dönüştürücüsünün RS232, RS485 ya da RS422 sinyalleri arasında çözüm üretmektedir.
Devamı için tıklayınız.
-
Ethernet Switch Nedir? Ne İşe Yarar?
Ethernet Switch, bilgisayar kullanımının yaygın olduğu alanlarda sık sık karşılaştığımız kolaylaştırıcı bir çözüm olarak bilinmektedir. Bilgisayarlar arasındaki haberleşmeyi sağlayan ve bu özelliğiyle dikkat çeken switch bilgisayar sayısının çok olduğu iş yerleri için vazgeçilmezdir.
Devamı için tıklayınız.
-
Cat7 Kablo Nedir? Ne İşe Yarar?
Cat7 kablo, teknolojinin gelişme göstermesiyle birlikte kullanılmaya başlanan kablo seçeneklerinden bir tanesidir. Veri iletimi sırasında daha yüksek performans elde etmek adına tercih edilen Cat7 kablosunun neden kullanıldığına bir göz atmak ister misiniz?
Devamı için tıklayınız.
-
Cat6 Kablo Nedir? Ne İşe Yarar?
Data kablosu olarak da bilinen Cat6 kablosu, veri aktarımında sıklıkla kullanılan alternatiflerden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Ağ yapısına göre seçilen ve verinin hızlı bir şekilde gönderilmesini sağlayan Cat6 sayesinde veri kayıplarının en aza indirilmesi amaçlanmaktadır.
Devamı için tıklayınız.
-
Access Point Nedir? Satın Alırken Nelere Dikkat Edilir?
Wi-Fi teknolojisi son yıllarda büyük ölçüde gelişim göstermiştir. Ancak özellikle işletmeler söz konusu olduğunda herkese uyan tek bir Wi-Fi bğalantısı bulunmamaktadır. Yoğun trafiğe sahip büyük ofis alanları tipik olarak Wi-Fi erişim noktalarını kullanırken sınırlı kullanıcıya sahip küçük ofislerde Wi-Fi yönlendiricileri ve menzil genişleticilere sahip olma olasılığı daha yüksektir.
Devamı için tıklayınız.
-
UPS Nedir? Ne İşe Yarar?
Kesintisiz Güç Kaynağı kullanmak isteyen tüketiciler için tek tür UPS olmaması hem bir zorluk hem de bir kolaylıktır. Çok çeşit beklentilere cevap verecek ideal cihazı satın almayı mümkün kılar.
Devamı için tıklayınız.
-
UPS(Kesintisiz Güç Kaynağı) Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
UPS kesintisiz güç kaynağı satın almadan önce cevaplamanız gereken bazı önemli soru işaretleri vardır. Bu sayede hangi cihazı nedenleriyle birlikte seçebileceğinizi anlamanız mümkündür.
Hangi UPS seçeneklerine sahip olduğunuzu ve nasıl bir seçim yapmanız gerektiğini kavramadan önce UPS çeşitlerine kısaca bir göz atmanız faydalı olacaktır.
Devamı için tıklayınız.
-
Statik Transfer Switch (STS/ATS) Nedir? Ne İşe Yarar?
Statik transfer anahtarları (STS) veya otomatik transfer anahtarları (ATS), iki bağımsız enerji kaynağından bir ağ çıkışında kritik yükleri besleyen ve böylece sürekli bir güç kaynağını garanti eden statik anahtarlardır.
Devamı için tıklayınız.
-
CCTV Sistemi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
CCTV sistemi, dış ortamda güvenliği sağlamak amacıyla tercih edilen ekipmanlar olarak bilinmektedir. Güvenlik sağlamak ve çevrede ortaya çıkabilecek olumsuzlukları önlemek adına kullanılan CCTV sistemi farklı özellikler taşıyabilmektedir.
Devamı için tıklayınız.
-
CCTV Nedir? Ne İşe Yarar?
CCTV kapalı devre televizyon anlamına gelir ve genellikle video gözetimi olarak bilinir. Kapalı devre, genel olarak halka yayınlanan normal TV’nin aksine, yayınların genellikle sınırlı (kapalı) sayıda monitöre iletildiği anlamına gelir.
Devamı için tıklayınız.
-
Enerji Mühendisliği Nedir?
Günümüzün revaçta olan bölümlerinden biri olarak addedilen enerji mühendisliği, aynı zamanda geleceğin meslekleri arasında gösterilen bir alan olarak da öne çıkar. İş alanı oldukça geniş olan enerji mühendisleri ne iş yapar sorusuna basitçe bir cevap vermek gerekirse; enerji üretim süreçlerinde alternatif kaynakların değerlendirilmesi ve enerji aktarım verimliliğinin çeşitli inovatif yöntemlerle sağlanması gibi iş süreçlerini tasarlarlar.
Devamı için tıklayınız.
-
Üniversite ve Meslek Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Üniversite ve meslek seçimi bireylerin geri kalan yaşamlarında en çok dikkat ettikleri konulardan bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle de bireylerin seçim yaparken çok titiz davrandıklarından söz etmek mümkün.
Devamı için tıklayınız.
-
Bilgisayar Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar?
Günden güne artan bir hızla hayatımızı yeniden daha da derinden şekillendiren bilgisayar teknolojileri ve dijital sistemler; özellikle 2021 üniversite tercih dönemi için araştırma yapan öğrencilerin de ilgi duyduğu alanlar arasında. Ülkemizde oldukça talep gören bir bölüm olduğu için bilgisayar mühendisliği puanları da oldukça yüksek aralıklarda yer alıyor.
Devamı için tıklayınız.
-
Bilişim Mühendisliği Nedir? Ne İş Yapar?
Bir diğer adı bilgi teknolojileri olarak da öne çıkar bilişim teknolojileri, bilgisayar tabanlı sistemlerin kullanılarak bilginin toplanması, işlenmesi ve yönetilmesi gibi süreçleri kapsayan bir iş kolu olarak öne çıkar. Sık sık bilgisayar mühendisliği ile karıştırılan bilişim sistemleri mühendisliği bölümü daha çok bilgisayar tabanlı teknolojiler kullanılarak sistem geliştirme süreçlerine odaklanır.
Devamı için tıklayınız.
-
Elektirik-Elektronik Mühendisliği Nedir?
Hayatımızın olmazsa olmazı olarak nitelendirilen elektronik cihazlar ya da sistemler, özellikle son 40 yılda yaşam kalitemizi arttıran en önemli yenilikler arasında. Birçok endüstriyi yakından ilgilendiren bir alan olan elektrik elektronik, aynı zamanda günümüzün en popüler ve en çok kazandıran mesleklerinden biri olarak öne çıkıyor.
Devamı için tıklayınız.
-
Endüstri Mühendisliği Nedir?
Endüstri mühendisliği her ne kadar ülkemizde yaygın bir meslek olsa da tam olarak ne iş yaptıkları ile alakalı kafa karışıklığının yoğun olduğu bir alan olarak öne çıkar. Ülkemizde endüstri mühendisliği puanları yüksek olmasına karşın öğrenciler tarafından rağbet görür. Özellikle teknik altyapısı güçlü üniversitelerde 4 yıllı bir lisans programı olarak okutulan endüstri mühendisliği bölümü, matematik fen tabanlı bir alandır.
Devamı için tıklayınız.
-
Veri Merkezi Suyun Altına Taşınıyor!
Yakında tarihin en önemli olaylarından birine tanıklık edeceğiz. Teknoloji devlerinden Çin’de yapılan çalışmalarla veri merkezleri suyun altına taşınacak. Veri akışının katlanarak artması ile su altı sunucularını neredeyse zorunlu hale getirdi. Highlander adlı Shenzhen‘de de bulunan teknoloji firması bu konuda çalışmalara başladı. Böylelikle dünyanın ilk sualtı ticari veri merkezi tesisi Çin tarafından yapılacak.
Devamı için tıklayınız.