blog_ana_resim

Modemi, Router ve Access Point Olarak Kullanmak

Günümüzde sıklıkla tercih edilen teknolojik yöntemlerden biri modemleri, router ve Access point olarak kullanmaktır. Özellikle de evlerde veya iş yerlerinde elinizde mevcut olan fazla modemleri bu yöntem ile entegre edebilirsiniz.

Yani modemleri hem router hem de Access point olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca kablosuz internet kapsam alanını da attırmanız mümkündür. Peki, tüm bu ayarlamalar nasıl yapılır? Öncelikle elinizde fazladan kullanmadığınız modemler varsa onları tercih edin. Bu modemlerin internet kapsamını genişletmek veya 2.4 GHz ve 5 GHz ağlarını ayırmak amacıyla kullanabilirsiniz.

Eğer isteğiniz bu yönde ise, elinizdeki modemi router ve Access point modu ile kullanabilir ve problemlerinize çözüm bulabilirsiniz. Önemli olan tek detay, kullanacağınız modemin Access point ya da router desteği olmasıdır.

Modeminiz destekliyorsa köprü, AP veya router modu olarak geçen bu modları kullanabilirsiniz. Ve tabii ki internet kapsam alanını genişletebilirsiniz. Bunun için 2 işlem gerekmektedir. Kablolu ya da kablosuz köpürleme yöntemleridir.

1. Kablolu Köprüleme ile Kablosuz Ağ Genişletme

Kablolu köprüleme işlemine başlamadan önce kontrol etmeniz gereken durumlar söz konusudur. Bunların başında gelen ve en önemli olan nokta, arayüzdür. Yani geçit IP adresiniz öğrenmektir.

Kullanacağınız iki modem için de geçit IP adresleri farklı olmalıdır. Çünkü eğer ki adresler aynı olursa bağlantı çakışması olacaktır. Bu nedenle de internete çıkış sağlayamayacaksınız. O yüzden ilk olarak ana modemin IP adresini öğrenmeniz gerekmektedir.

IP Adresi Nasıl Öğrenilir?

IP adresini bilgisayarda yer alan CMD komutu ile öğrenebilirsiniz. Peki, nasıl? Şöyle ki, Windows + R kombinasyonu ile çalıştır demelisiniz. Çalıştır açıldıktan sonra CMD yazarak Enter tuşuna basmalısınız. Son olarak da ipconfig komutunu yazmalısınız.

Modem Köprüleme Aşaması

Ana modem IP adresini öğrendikten sonra, diğer modeminiz üzerinden artık gerekli işlemlere başlayabilirsiniz. Modemin ana geçit IP adresini öğrenmek için az önce bahsettiğimiz işlemi yapabilirsiniz. Ancak aynı zamanda modeme bağlı olmanız gerekmektedir.

Modemin default olarak geçit IP adresini tarayıcı üzerine yazarak arayüze erişin. Sonrasında ise kullanıcı adı ve şifre kısmına bilgileri modemin altından ya da kullanım kılavuzundan bularak doldurabilirsiniz.

Arayüz erişimini sağladıktan sonra yapmanız gereken ilk işlem, modeminizin ana IP adresini ana modem IP adres aralığına çekmektir. Bu işlem sayesinde problem yaşamadan bağlantı kurmayı garantileyeceksiniz.

Sonraki aşamada LAN ayarlarını yapmalısınız. LAN ayarlarını tamamladıktan sonra default olarak yönlendirme ayarında olan modemi köprü moduna almalısınız. Uygula butonuna basarak ayarları kaydetmeyi unutmayınız.

Geriye diğer modem üzerinde yapacağınız tek bir işlem kalıyor. Ana modem üzerinden gelen bir Ethernet kablosunu diğer modem üzerindeki herhangi bir LAN portuna takmak ve modemi yeniden başlatmaktır.

2. Kablosuz Köprüleme ile Kablosuz Ağ Genişletme

Kablosuz köprüleme, kablolu köprüleme işleminden daha pratiktir. Ancak bu bağlantı her zaman sağlık yapılamayabilir. Bu işlem için kablolu köprüleme işlemindeki ön hazırlıkları yapmalısınız. Ardından ise ikinci modem üzerinden wireless ayarlarına giderek Wi-Fi köprüleme ayarlarına ulaşmanız gerekmektedir.

Bu ayarı aktifleştirdiğinizde çevrenizdeki kablosuz ağları görmeye başlayacaksınız. Buradan da ana modemi seçin ve şifresini yazarak bağlantı kurun. Sonra modem yeniden başlayabilir. Kablolu köprüleme yönteminde olduğu gibi bu yöntemde de DHCP sunucusunu kapatmalısınız.

Quicklyserv ile En İyi Bağlantıyı Keşfedin!

Quicklyserv olarak modemleri router ve Access point şeklinde ayarlama ve bağlantı kurma işlemlerini siz müşterilerimiz için sunuyoruz. Bunun yanı sıra daha pek çok bilgi sistem ve altyapı hizmetlerini vermekteyiz.

Alanında uzman ekibimizle 7-24 Online olarak iletişim kurabilirsiniz. Teknolojik sorunlarınıza kalıcı çözümler bulmak istiyorsanız rotanızı Quicklyserv’e çevirebilirsiniz. Quicklyserv daima yanınızda…

Üye Girişi
× Destek Talebi