blog_ana_resim

Projeksiyon Nedir?

Bilgi teknolojisi çağında olmanın getirdiği yenilikler başta olmakla beraber teknolojik gelişmeler de yeni ürün ve güncel cihazları alma gerekliliğini doğurmaktadır. Özellikle de iş ve eğitim merkezlerinde öncelik haline gelen projeksiyon cihazları ön plana çıkmaktadır.

Zira günümüzde oldukça yaygın bir kullanım alanına sahip olan bu cihaz, görüntü kalitesi ve işlevselliği açısından tercih edilmektedir. Çoğu okulda ve iş yerinde projeksiyon kullanımı artmıştır ve artmaya da devam etmektedir. Gelecekte kullanılma sıklığı daha da artacak olan bu cihaz, özellikleri ile de kalitesinden ödün vermemektedir.

Peki, projeksiyon ne demektir?

Projeksiyon, kelime anlamı olarak “izdüşüm” manasına gelir. Yani izdüşüm, gösterim anlamına gelen bir kavramdır. Tarihi oldukça eskilere dayanan projeksiyon, 2.yy.da Çin’de bugünkü şeklinden daha farklı bir cihaz olarak kullanılmıştır. Ancak fotoğraf makinesinin icatından sonra projeksiyon yerini film makinesine bırakmıştır.

Özellikle projeksiyonların geçmişte en bilinen hali tepegözler olmuştur. Bugün ise çoğu proje, iş ve eğitim ortamları için görüntü amacıyla projeksiyonlar kullanılmaktadır. Bu sayede sunumlar, toplantılar dahil olmak üzere çoğu faaliyet için projeksiyonlara sıklıkla yer verilmektedir. Bunun yanı sıra projeksiyonların birden çok özelliği vardır.

Projeksiyon Özellikleri Nelerdir?

  • Projeksiyonun ilk sahip olması gereken öncelik piksel sayısıdır. Piksel sayısı projektörün doğal çözünürlüğü anlamına gelir. Ekrana yansıyan görüntü ne kadar çok piksel sayısına sahipse o kadar net bir görüntü sunar.
  • Çözünürlükler genel itibariyle 480p 720(HD), ve 1080p (Full HD) olmak üzere farklı görüntülere sahiplerdir. Gerçekçi görünü kalitesi için ise 4K ve 8K’ya kadar değişebilir.
  • Projeksiyon cihazının en büyük özelliklerinden bir tanesi de onun parlaklığı ile alakalıdır. Beyaz parlaklık vb. gibi parlaklık seviyeleri cihaz için önemlidir.
  • Kısacası tüm bu özellikleri dikkate alarak projektör çözünürlüğünü, sıklıkla kullanmayı düşündüğünüz video kaynaklarının çözünürlükleri ile eşleştirirseniz en iyi ve net görüntü kalitesini elde edebilirsiniz.

Projeksiyon Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

Projeksiyon almadan önce mutlaka dikkat etmeniz gereken noktalar vardır elbette. Bu noktalara dikkat ettiğiniz takdirde hem kaliteli hem güçlü hem de uzun ömürlü bir cihaz alma şansını yakalarsınız. Peki, projeksiyon cihazı alırken hangi özelliklere dikkat edilmesi gerekir?

  • Projeksiyon cihazını satın almaya karar verdiğinizde cihazın bazı özelliklerini incelemeniz gerekmektedir. Çözünürlük, ışık gücü-parlaklık, kontrast oranı bu özelliklerin başında gelir.
  • İkinci olarak bakmanız gereken özellikler ise kısa mesafe projeksiyon, HDMI projeksiyon, Kablosuz projeksiyon, USB projeksiyon vb.dir.

Tüm bu özellikleri öncelik olarak aldığınızda doğru projeksiyon cihazlarına ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer ki gücüyle ve kalitesiyle fark yaratan cihazlara yönelmek istiyorsanız Quicklyserv ekibimizle 7-24 Online olarak iletişim kurabilir, hizmet desteği talebinde bulunabilirsiniz. Kalitenin adresi olan firmamız ile bir adım önde olabilirsiniz.

Üye Girişi
× Destek Talebi